Vad är transfertryck

Transfertryck och dess fördelar

Transfertryck, ett klockrent val av tryck!

Transfertryck är en teknik som används för att trycka företagets logotyp, ett mönster, bild eller text på olika material. Det fungerar genom att man printar ut motivet på en bärare. Sedan appliceras trycket på materialet med hjälp av en värmepress (det är i alla fall vad vi rekomenderar). Under appliceringen värms och smälter trycket in och fäster på materialet.

Transfertryck används vanligtvis för att skapa personliga t-shirts, hoodies, sportkläder och andra produkter eller för att profilera arbetskläderna i sitt företag.

Transfertryck är en perfekt lösning för både stora och små upplagor.

Det finns olika typer av transfertryck, inklusive offsettryck, sublimeringstryck, screentryck och digitalt transfertryck. Varje metod har sina fördelar och nackdelar beroende på typen av material som används och typen av design som ska skapas.

Screentryck

Screentryck är en tryckteknik som använder sig av en stencil för att applicera färg på en yta. Stencilen kan tillverkas av olika material som exempelvis silke, papper eller plast. En färg sprayas eller appliceras med en rakel över stencilen så att färgen tränger igenom mallen och fäster på ytan som ska tryckas. Mallen flyttas sedan en aning och trycks igen på samma sätt tills hela motivet har överförts till ytan. Denna teknik används ofta inom konst och design för att skapa tryck på papper eller textilier. Screentryck kan också användas för att tillverka logotyper och dekorationer på till exempel t-shirts, affischer och skyltar. Tekniken är mycket användbar eftersom den kan användas på många olika material och gör det möjligt att trycka stora motiv med hög kvalitet.

HTV - Heat Transfer Viynl

Värmeöverföringsvinyl (HTV) är en typ av vinylmaterial som används för att skapa mönster och grafik på tyg genom användning av värme. Det används ofta i skapandet av anpassade T-shirts, väskor, kepsar och andra föremål som kräver personliga mönster.

Vinylmaterialet placeras på tyget och sedan värms upp med hjälp av en värmepress eller strykjärn. Värmen får vinylen att binda med tyget, vilket resulterar i en långvarig design som är motståndskraftig mot blekning och sprickor. HTV finns i en mängd olika färger, ytor och texturer vilket gör det mycket anpassningsbart. Det är också lätt att arbeta med, vilket gör det tillgängligt för både professionella designers och nybörjarskapare.

Sammanfattningsvis är värmeöverföringsvinyl ett mångsidigt material som kan användas för att skapa högkvalitativa, personliga mönster på tyg.

Sublimering

Sublimering är en fysikalisk process där en substans övergår direkt från fast form till gasform, utan att först bli flytande. Den sker när en substans uppvärms tillräckligt hög temperatur och tryck för att dess molekyler ska upplösas och bildas till en gas. När gasen sedan kyls ner kondenserar den tillbaka till sin fasta form.

Sublimering är exempelvis vanligt förekommande i vattentryckta föremål som frysdör eller isbitar, där isen sublimerar när den utsätts för ett lägre tryck och förångas direkt. Andra exempel på ämnen som sublimerar inkluderar kamfer, ammoniak och torr is (koldioxid). Sublimering kan också vara en mycket användbar process inom tillverkning av olika material och kemiska substanser.